Архива догађаја у раду КЗК

06 децембар 2022

Такмичење у познавању књижевности

Mobirise Website Builder

Такмичење ученика осмог разреда крагујевачких основних школа у познавању историје нашег језика и писма одржано је у Основној школи „Станислав Сремчевић“.

Такмичење је део пројекта „Писмо Ћирилово“ који реализује Удружење књижевника Србије-Књижевна заједница Крагујевац, уз подршку локалне самоуправе.

Циљ Међународне књижевне манифестације „Писмо Ћирилово“ је очување српског језика и ћириличног писма.

У оквиру овог пројекта Књижевна заједница Крагујевац организује низ активности у којима учествују бројни аутори стручних и књижевних радова из земље и иностранства.

Градско такмичење у познавању историје српског језика и ћириличног писма које је организовано у Основној школи „Станислав Сремчевић“ било је намењено основцима.

Ученици су кроз квиз питања показали знање које су стекли током школовања али и такмичарски дух који прати овакву врсту надметања. Сви учесници су, без обзира на разултат такмичења, добили вредне награде.

Пројекат „Писмо Ћирилово“ подржан је од стране Министарства просвете Републике Србије и града Крагујевца.

извор: Радио телевизија Крагујевац

15. септембар 2022

Промоција зборника дечјих радова - полазника књижевне радионице КЗК -„КАКО ПОСТАТИ ПИСАЦ”.

Mobirise Website Builder

Дана 15. 09. 2022. године, одржана је промоција зборника дечјих радова - полазника књижевне радионице КЗК -„КАКО ПОСТАТИ ПИСАЦ”..

1-5 август 2022

„АРХИВ У РЕЧИ"

Mobirise Website Builder

Од 1 – 5. 08. 2022. године, чланови КЗК су узели учешће у манифестацији „АРХИВ У РЕЧИ“ у оквиру књижевних радионица које су одржане у Историјском архиву Шумадије.

Књижевна заједница Крагујевац
Браће Петковића 13/16
тел. 0612085619

© Copyright 2022 KZK All Rights Reserved. design by JONY

Created with ‌

Web Design Program